Uitrusting

Wat heb je nodig?

Om veilig te kunnen schermen heb je schermkleding nodig. Schermkleding bestaat uit een masker, vest, ondervest, handschoen, broek, sokken en schoenen. Verder is er voor de dames nog extra borstbescherming en voor de heren een tok.

Verder heb je natuurlijk een wapen nodig. Er zijn drie wapens binnnen de schermsport: floret, degen en sabel. Met een sabel kun je naast steken ook een slag (houw) uitdelen; met een floret en een degen kun je alleen steken.

De leden zijn verplicht om materiaal te gebruiken dat voldoet aan de veiligheids- en materiaaleisen voor de wedstrijdsport, zoals opgesteld door de KNAS.

Binnen de vereniging zijn er drie mogelijkheden om aan materiaal te komen: kopen, huren, of huurkopen.

Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden:

Kopen

Materiaal kan je zelf aanschaffen bij  Lieffertz.

Overleg altijd eerst met de materiaalmeester of iemand anders van het bestuur wat je moet bestellen.

Huren

Vest, masker en wapen kunnen gehuurd worden via de vereniging. Informeer bij onze penningmeester naar de prijzen en voorwaarden.

Huurkoop

De Deventer Schermvereniging biedt haar leden (met uitzondering van de buitenleden) de mogelijkheid om materiaal aan te schaffen door middel van huurkoop. Informeer bij onze penningmeester naar de prijzen en voorwaarden.