Verslag: Bagno-Cup (Duitsland)

2015-03-07 12.45.29Op zaterdag 7 maart ging ik met mijn vader en Jari naar het Bagno cup in Steinfurt. Het was erg leuk. Ik ben 3e geworden van de 4. Ik dacht dat de mensen waar tegen ik moest heel goed waren, maar uiteindelijk toch niet zo. Sommige mensen vroegen me iets maar dat verstond ik niet. Het was leuk om in Duitsland te zijn.

Raúl Lenderink

Met twee verschillende begintijden reden we zaterdagmorgen met twee auto’s naar het eerste buitenlandse schermtoernooi voor de DSV schermers Jari, Raúl en Daan. Gezien eerdere ervaringen bij internationale toernooien in Nederland was er een gezonde spanning. Hebben we wel wat te vertellen bij dit toernooi of is deze wedstrijd te hoog gegrepen voor ons? Het aantal deelnemers in de leeftijdscategorie Degen viel tegen; slechts vier. Beide heren lieten echter zien dat zij de zenuwen goed de baas waren en schermtechnisch hun mannetje stonden. De voorronde was snel geschermd waarbij Jari de partij met Raúl won, tijdens de eliminatie troffen ze elkaar niet meer. In de halve finale verloor Raúl van zijn Duitse tegenstander; voor iemand met nog maar slechts drie schermtoernooien ervaring; een prachtig resultaat. Jari wist de halve finale overduidelijk te winnen met maar liefst 15-4. De scheidsrechter maakte een kleine fout door de heren tot de 15 te laten schermen in plaats van de beoogde 10. In dat geval was het 10-1 geworden voor Jari. Na een stroeve start in de finale met 4 punten achterstand voor Jari zette hij zijn knop om en wist uiteindelijk met 10-5 te winnen. Jari en Raúl hebben daarmee laten zien dat zij niet onderdoen voor de Duitsers.

Bij de B-Jugend (pupillen) kwamen twee van de tien schermers uit Nederland; Daan (Wassink) en Jasper Haremaker (NK Benjamins 2014). Middels een pool-unique als voorronde werd de rangorde voor de eliminatie bepaald. Jasper en Daan kwamen beiden goed door in de bovenste helft. De heren schermden geconcentreerd, hielden goed afstand en pakten hun kansen. Vanwege een blessure aan de linker schouder, opgelopen in de voorronde, moest Jasper genoegen nemen een 7e plaats. Daan trok, na eerst op achterstand te staan, de winst naar zich toe in de halve finale met 10-6. In de finale trof hij de gedoodverfde winnaar van het toernooi. Bij de materiaaltest bleek het 2e schroefje te ontbreken zodat Daan hij met zijn reserve wapen verder moest. Wellicht had er meer in gezeten; maar met een 2e plaats heeft ook Daan laten zien een geduchte tegenstander te zijn.

Uitslagen voor DSV:

Degen Benjamins heren (Schuler):
Jari Hoevenaars: 1e plaats
Raúl Lenderink: 3e plaats

Degen Pupillen heren (B-Jugend:
Daan Wassink: 2e plaats

Media aandacht:
Deventer Centraal