Schoolmuscial OBS Hagenpoort

Vorige week trad groep 8 van OBS Hagenpoort op met de musical “Onmogelijke liefde”. Het publiek kon ondermeer genieten van onze schermers Daan en Rein die op het toneel tegen elkaar schermden.

 

De musical “Onmogelijke liefde” is het verhaal van Orpheus en Eurydice uit de Griekse mythologie, dat door een ouder van groep 8 is bewerkt en vertaald naar nu. ‘Oud’ en ‘nieuw’ lopen in het toneelstuk vaak hilarisch in elkaar over. Orpheus verliest zijn geliefde Eurydice, die is gedood door een jaloerse rivale. Hij is zijn hele leven naar haar op zoek. Hij moet onder andere de rivier de Styx oversteken om naar het dodenrijk, waar Eurydice is, te gaan. Hij vindt haar terug, mag uit het dodenrijk ontsnappen, maar mag daarbij niet omkijken, wat door manipulatie van de jaloerse rivale wel gebeurd.
Om Orpheus, die in de put zit, te helpen geven zijn vrienden hem op als kandidaat voor Moer zoek bout (parodie op Boer zoekt vrouw). Sinus (Daan) en Jason (Rein) zijn andere kandidaten, die meedoen. Zij hebben gereageerd op een vrouwelijke kandidaat. Zij kan niet kiezen. Het schermen is ingepast als duel tussen de twee rivalen om de hand van deze vrouw. Sinus wint het duel, maar de vrouw kiest voor de ander, omdat ze het zo zielig vind voor de verliezer. Sinus roept naar het publiek, ‘ik snap hier helemaal niets van’.

YouTube filmpje
Enkele foto’s