Matthijs net naast podium

Vandaag werden de NK verschermd in Almere. Door een goed seizoen was Matthijs vrijgesteld van de voorronde die gisteren verschermd werd.

De eerste ontmoeting moest Matthijs aantreden tegen Christiaan Jelders van de schermvereniging uit Almere. Na een moeizame start wist Matthijs de partij te winnen waarmee hij in kwartfinale stond.

Zijn tegenstander in de kwartfinale: 5-kamper Kelvin Hilgeholt. Lange tijd ging het gelijk op, maar uiteindelijk wist Kelvin de partij in zijn voordeel te beslissen. Daarmee legde Matthijs beslag op de 5e plaats, net naast* het podium.

Matthijs in kwartfinale NK 2012, tegen Kelvin Hilgeholt

De verrassende uitslag van Heren Degen:
1 Tristan Tulen (Den Bosch)
2 Bas Verwijlen (Den Bosch)
3 Kelvin Hilgeholt (Arnhem)
3 Siebren Tigchelaar (Den Bosch)
5 Matthijs de Vries (Deventer Schermvereniging)

De overige uitslagen vind je op: www.knas.nl

Matthijs heeft aan het einde van de dag wel de KNAScup in ontvangst genomen. De KNAScup is de seizoenprijs voor het NL wedstrijdcircuit.

* Om de 4e plaats wordt niet geschermd, beide verliezers van een halve finale eindigen op de bronzen 3e plaats.