Materiaal workshop

Maandagavond 3 februari organiseren we voor de ouders van de jeugdleden en senioren een materiaalavond. We starten zo rond de klok van 19.30 uur met koffie.

materiaalworkshop

Tijdens de avond besteden we aandacht besteden aan de volgende zaken:

• Informatie over het materiaal
  • Veiligheidseisen en waar je op moet letten als je materiaal gaat aanschaffen.
  • Vinden en oplossen van defecten aan je wapen en  fil d’ corps
  • Een nieuwe kling monteren
  • Het afstellen van je punt, werkafstand en druk
  • Het lijmen van een draadje.
  • En verder alles wat ter tafel komt

De senioren die niet aan de materiaal workshop willen deelnemen kunnen deze avond gewoon schermen.

Als je materiaal hebt dat defect is, neem dat vooral mee; uiteraard met gereedschappen en reparatiematerialen dan kun je na de uitleg gelijk aan de slag! Heb je vooraf vragen laat het dan even weten aan materiaal@deventerschermvereniging.nl. Weten welk materiaal en welk gereedschap je nodig hebt? …..

Welke reparatiematerialen heb je zoal nodig en tegen welke prijs?

Natuurlijk is het handig en verstandig om de meest voorkomende reparatiematerialen voor handen te hebben. Hieronder vind je een lijst van materiaal wat je kan aanschaffen. Op het mini degen toernooi kun je e.e.a. aanschaffen; dit toernooi wordt gehouden op 1 februari as. en dan is Ducolt Fencing met een verkoopstand aanwezig. Natuurlijk kun je materialen ook via John Hartings aanschaffen.

Hieronder een overzicht:

Testkastje ( niet direct nodig )

€ 22,00

Complete punt

€ 8,50

Gewicht  ( niet direct nodig )

€ 25,00

Losse punt

€ 4,50

Voelmaat

€ 13,00

Drukveer ( 10 stuks )

Degendraadje

€   2,80

Contactveer (10 stuks)

Isolatiedraad

€   2,00

Schroefjes ( 10 stuks)

Inbusmoer 6 mm

€ 1,00

Let goed op dat: je bij je degen punten de juiste degendraadjes koopt en er voor floret andere schroefjes nodig zijn dan voor degen (degen schroefjes zijn iets groter).

Welke gereedschappen en overige materialen heb je nodig?

Inbussleutel 6 MM                     Precisie schroevendraaiers

Duc tape                                          Bisontix of een lijm dat flexibel blijft

Thinner                                           Schuurlinnen ( voor staal )

Steeksleutel 6/7 mm                Combinatietang

Schroevendraaier                      Flesje blanke nagellak (waar zou je dat voor nodig hebben …?)

Verder is het natuurlijk gemakkelijk als je thuis voorhanden hebt: een bankschroef voor het zetten van je kling, een ijzerzaag en een vijl.