Jetzt geht’s los!

Ter voorbereiding op het NJK reisde Atze, Jannes, Jari en Raul gisteren af naar Nordhorn in Duitsland om deel te nemen aan een door maître John extra ingelaste training. Marc Philip, dhr. Kardolus en John hebben tezamen met hun Duitse collega maîtres een fantastische schermtraining verzorgd waar jong en oud van hebben genoten. Na een degelijke, gedisciplineerde Duitse warming-up kon het echte schermwerk beginnen.

Jong en oud daagde elkaar uit om de degens te kruisen. Tijdens de pauze werden de schermers getrakteerd op overheerlijke snacks verzorgd door de dames van SV Vorwärts Nordhorn.

Uit respect voor onze oorlogsslachtoffers namen de Nederlandse en Duitse schermvrienden zij aan zij twee minuten stilte in acht rond de klok van acht uur. Daarna gingen de wedstrijdjes even fanatiek verder terwijl de maîtres tussendoor de individuele trainingen voor hun rekening namen om de jonge schermers nog enkele nieuwe technieken bij te brengen. Om 21:30u waren de vier heren uit Deventer dan ook gesloopt en sloten we af met een drankje om vervolgens met een tevreden gevoel weer huiswaarts te keren. SV Vorwärts Nordhorn en maîtres BEDANKT!!