Januari Schermmaand

Het jaar begint weer goed voor de schermliefhebbers. De Deventer Schermvereniging organiseert deze maand twee scherm- evenementen en een introductiecursus voor belangstellenden.

Kennismaken met schermen

Geïnteresseerden hebben deze maand de mogelijkheid om kennis te maken met de schermsport.

Voor de jeugd tot 16 jaar kennen we een maandelijkse inloopavond, te weten op maandag 16 januari.

Ben je 16 jaar of ouder? Dan kennen we de introductiecursus van vier avonden. Je maakt dan kennis met de drie schermwapens; degen, floret en sabel. Maandag 9 januari start alweer de tweede introductiecursus van dit sport/schooljaar. Lijkt je dat wat of wil je meer informatie? Kijk hier.

Regio Jeugd Assaut  – 29 januari

Zondagmiddag 29 januari staat ‘t Haarhuus open voor de jeugd. De DSV organiseert dan de derde bijeenkomst van het Regio Jeugd Assaut (RJA) van dit seizoen. Het RJA is de gelegenheid voor de schermjeugd om wedstrijd ervaring op te doen in de eigen regio. De ruim 20 deelnemers zullen op alle wapens schermen, zowel electrisch als mechanisch.

Ook dit evenement is vrij toegankelijk voor het publiek (advies tijden 12.00 tot 14.00 uur)

Kijk hier voor meer informatie over het RJA.

Ferrum Vetum (Futuri) – 15 januari

Zondag 15 januari is het oude ijzer welkom, oftewel het Ferrum Vetum. Als vanouds is de DSV gastheer van de eerste jaarlijkse Ferrum Vetum (Futuri) bijeenkomst. De DSV mag zich altijd verheugen op de grootste opkomst. Het Ferrum Vetum is voor schermers van 40 jaar en ouder, het Ferrum Vetum Futuri is voor de leeftijdscategorie tot 40 jaar.  De DSV verwacht dit jaar weer ruim 70 schermers in de sporthal van Schalkhaar. Het evenement is vrij toegankelijk voor publiek (advies tijden 11.00 tot 12.30 en 13.00 tot 15.00 uur).

Voor meer informatie; zie de Nahouw:

Ferrum Vetum 2012 of

Ferrum Vetum Futuri 2012