Het A1 schermtoernooi: Een avond vol plezier en uitgekiende schermtactieken!

A1 tournooi degen jeugd prijsuitreiking

Het langverwachte A1 schermtoernooi op 25 september was een groot succes, vol spanning en enthousiasme. Naast traditioneel schermen met de degen, werd er ook met de sabel geschermd. De knock-outfase was bijzonder spannend, met intense wedstrijden tussen Deventer en Enschede. Uiteindelijk ging de hoogste eer naar David uit Enschede, gevolgd door Edwin en Maikel. Bij de jeugd won Mirko, met Laurens en Mare vlak achter hem. Bovenal stond de dag in het teken van plezier en het maken van nieuwe vrienden. Op naar het volgende toernooi!

Trainingsindeling 2023-2024

In het komende trainingsseizoen zetten we de aangepaste trainingstijden voort, vooral voor groepen 2 en 3. Alle groepen helpen bij materiaalopzet en opruimen. Vergeet de warming-up niet! Ook komen materiaalreparatie-avonden en blok-afsluitende wedstrijdavonden dit seizoen. Juni eindigt met een clubcompetitie.

Primeur lichtzwaardschermen in Deventer

Als een van de eerste schermverenigingen met lichtzwaardschermen heeft Deventer de primeur in Overijssel. Een vreemde eend in de bijt en een relatief nieuwe tak van sport, is het lichtzwaardschermen. De oorsprong van deze activiteit ligt uiteraard bij het lightsaber duelleren in de Star Wars films. Ondanks dat het een ‘fictief’ wapen is zijn de materialen die tegenwoordig te […]

Probeer het een keer...

Geef je nu op voor een gratis proefles. 

Ook jij kan leren schermen!