NIEUWSFLITS 3 DSV

1. NIEUWE MAATREGELEN met ingang van 28 november tot zondag 19 december.

Vrijdag 26 november 2021, is er wederom een persconferentie geweest van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Hierin zijn nieuwe maatregelen afgekondigd die ook van invloed zijn op DSV.

De maatregelen gaan in op zondag 28 november 2021 om 05.00 uur.

Maatregelen

• Er geldt een sluitingstijd voor alle binnen- en buitensportsportaccommodaties tussen 17.00 en 05.00 uur;
  • Individueel buiten sporten in de openbare ruimte na 17.00 uur is gewoon mogelijk;
  • Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan;
  • Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals sportkantines, kleedkamers en toiletten, is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar;
  • Bij verplaatsing binnen een locatie waar een CTB geldt, is het dragen van een mondkapje verplicht. De 1,5 meter afstand geldt te allen tijde

Dit betekent dat we dus de komende 3 weken GEEN schermtrainingen hebben.

Wij vinden het als bestuur heel vervelend maar volgen wel de richtlijnen van Rijksoverheid.

We hebben gekeken naar alternatieven (schermen overdag in het weekend) maar dit krijgen we organisatorisch niet rond met de sporthal en rooster van de maître.

Dinsdag 14 december horen we meer en dan hopen we dat we maandag 20 december de laatste trainingsdag van 2021 kunnen houden, maar dat is nu nog onder voorbehoud.

De Kerstvakantie (27 december en 3 januari) zijn er geen trainingen.

2. LICHTZWAARDSCHERMEN

Al eens kennis gemaakt met lichtzwaardschermen? Groot fan van Star Wars?

Binnenkort bij DSV in groep 2 en groep 3 te bewonderen en zelfs te beoefenen. Er volgt snel meer nieuws hierover.

3. We zoeken nog enthousiaste leden/ouders voor:

De functie van materiaalmeester:  Heb jij verstand van kleine reparaties? Vind je het leuk om verantwoordelijk te zijn voor het materiaal? Ben je enthousiast? Neem dan snel contact op met Edwin (groep 3), Michael (groep 1 ouder) of Magda (groep 1 ouder).

De functie voor marketing/PR : Promoot jij de Deventer Scherm Vereniging op iedere verjaardag? Kan jij goed vertellen waarom schermen toch zo’n prachtige sport is? Ben je enthousiast en houd je van aanpakken? Neem dan contact op met Edwin (groep 3), Michael (ouder groep 1) of Magda (ouder groep 1).

Hartelijke groet,

Het bestuur van DSV