Voorstelling: Ik was eens…

AproposKomend weekend, vrijdagavond 5 en zaterdag 6 juni verzorgt Zang- en Danstheater Apropos de voorstelling Ik was eens…

AprAproprosopos? Dat zijn de dansdames in het zaaltje naast ons. Niet alleen zijn we soort repetitiemaatjes, omdat we op maandag het Haarhus delen, maar ook onze en hun grote vriend Robert heeft een belangrijk aandeel in de show. Daarnaast is schermen een onderdeeltje van hun voorstelling. Sinds 2 dames met veel plezier bij ons een schermles hebben gevolgd beoefenen ze dat met veel passie in de nieuwe voorstelling. Kortom,  ben je verlegen om een erg leuk uitje, weet je niet waar je  je partner blij mee moet maken of wat je met je gezin gaat doen? Dan heb je alle redenen om te komen kijken bij…

Ik was eens…
‘Ik was eens… ‘ is naast een sprookje, een verhaal over een zoektocht naar individualiteit en ontworsteling aan gevestigde normen. ‘Ik was eens…’start op de buitenlocatie: het Vogeleiland. Aansluitend onderzoekt Zang- en Danstheater Apropos (in de Deventer Schouwburg), in deze spannende combinatie van zang, dans en drama in hoeverre het mogelijk is om ‘anders’ te zijn.

In ‘Ik was eens… ‘ leven de diverse sprookjesfiguren in strikt gescheiden groepen naast elkaar. Elke groep heeft zijn eigen kleur en leefregels. Elke groep voelt zich superieur aan de rest.

Als de prins van de hardwerkende Groene dwergen verliefd wordt op een zwierig Rood meisje moeten ze dan ook, samen met andere gekleurde eenlingen, op zoek naar de regenboog in de hoop dat kleuren daar wél in harmonie met elkaar kunnen samenleven. Dit blijkt een weg vol hindernissen en duister gevaar…..De muziek, een combinatie van pakkende ‘gouwe ouwe’ en moderne, hippe nummers, is de basis van het verhaal.

Neem zeker ook een kijkje op hun website!

Apropos Ik was eens…