Toptraining 5-11-2016

Maar liefst drie verenigingen weten op deze koude novembermorgen de zaal aan de Zutphenseweg in Deventer te vinden om deel te nemen aan de toptraining. Onder hen bevinden zich drie schermers van Agilité, één van Gascogne en zes DSV-ers.

De schermers van de verschillende clubs zoeken elkaar al snel op, omdat ze elkaar al kennen van een eerdere toptraining of van een JPT. Gebroederlijk starten zij rond 10:00u dan ook aan een intensieve warming up onder begeleiding van Marc-Phillip.
Als Guusje zich ook aansluit bij deze vroege vogels dan is het gezelschap met elf schermers compleet.
De Toptraining is bedoeld voor schermers die extra en intensiever willen trainen. Nou, dat hebben ze geweten. Al tijdens de warming up stond het zweet bij sommigen al op het voorhoofd.
Gelukkig waren de schermers goed voor bereid met bidons met water en was er genoeg gelegenheid om tussen door iets te eten. Voor de aanwezige ouders en de maîtres stond uiteraard de verse koffie klaar.
Met individuele lessen, schermoefeningen, schermpartijen en heuse tegenstanderanalyses weten John en Marc-Phillip de schermers de hele ochtend intensief bezig te houden.
Voordat de jonge schermers er erg in hebben is het dan ook vliegensvlug alweer twaalf uur en tijd voor een laatste woord van de maîtres en de schermgroet.
Iedereen helpt een handje met opruimen en in no-time is de zaal weer leeg en kunnen we met recht zeggen dat we kunnen terugkijken op een geslaagde trainingsochtend!
toptraining 2016